16 de novembre 2009

Plató al súper!

Entrem al supermercat, posem l'euro a l'escletxa del cadenat i alliberem un dels carros. Amb aquest element indispensable, ens passegem pels carrils amples de l'establiment tot omplint el carro amb aquells productes que constitueixen la nostra compra habitual. Ara unes garrafes d'aigua, més tard uns bricks de llet, encara unes bosses d'escombraries, no ens oblidem del detergent, ni del desodorant, i finalment uns iogurts. Sembla que més o menys ho tenim tot, així que ens dirigim cap a la caixa. La zona de caixes es distingeix clarament per la presència de dos elements imprescindibles: el primer, una sèrie de productes innecessaris i cridaners (xiclets, caramels, etc.); i el segon, les caixeres.


Però, oh sorpresa,  just a tocar de les caixes trobem un producte del tot inusual: una pila de llibres de butxaca! Fa temps que el nostre supermercat va incorporar també algunes revistes. Ara, però, sembla que ha posat llibres al costat dels xiclets. D'entrada, pensem que es deuen tractar de llibres de consum ràpid, superficials, banals, estil Dan Brown; és a dir, de supermercat. Per això encara ens xoca més trobar Les veus del Pamano de Jaume Cabré (una obra mestra d'un dels escriptors catalans vius més prestigiosos) i, sobretot, el Fedre de Plató. Plató al carro de la compra, el nou eslògan publicitari!


17 comentaris:

estrip ha dit...

esperem que en un temps no massa llunyà hi podem trobar escrits de blocaires.

JJMiracle ha dit...

No és gaire habitual això, no! No sé què els deu passar als supermercats…

kweilan ha dit...

El llibre del Cabré, potser és per la sèrie i confien en què es vengui més.

Jesús M. Tibau ha dit...

Plató? Una jove promesa

Sergi ha dit...

Digues immediatament on vas a comprar, que quan tingui una necessitat filosòfica hi aniré corrent! Espero que sigui 24h!

Assumpta ha dit...

Això, això, explica quin Supermercat és!! :-))

kika ha dit...

estrany. devien tenir una remesa que no es podien treure de sobre de cap manera...
potser a més a més de dir quina cadena de supermercats és també ens hauries de dir en quin barri és. això últim crec que hi pot fer una gran diferència.

Carme Rosanas ha dit...

Ets ben original Ma... comprar Plató al super! Deu ser que ets original triant supers!

Jo anava adir el que diu kweilan, però per Plató no tinc cap explicació... no sé si fan Fedre per la tele :)

òscar ha dit...

Al súper del costat de casa també hi ha (i amb idèntica ubicació) aquesta opció de compra. Alternen una quinzena llibres, l'altre discs compactes.

assumpta ha dit...

Farà uns 4 mesos que hi van incloure aquesta secció, també propera a les caixeres. No obstant fa cosa d'un més han ampliat la secció i hi ha un munt de llibres força recomanables. Per aquí el súper en qüestió, en un híbrid resultant d'un de català de tota la vida i un d'orígen basc. A més els preus són semblants als d'una coneguda cooperativa on podem també trobar-hi sempre llibres.
:=)

miquel ha dit...

Déu meu, això és competència deslleial. Al supermercat del barri! On anirem a parar! Això ja sembla Amèrica!

Rita ha dit...

Aquest estiu al Bon Preu de l'Escala hi tenien la trilogia Milenium en un gran display, però tret d'això no n'havia vist mai abans al super...

No em sembla gens malament la iniciativa, sempre hi pot haver algun/a despistat/a que vulgui provar un producte nou... :P

Mireia ha dit...

A la filera de les caixes no n'hi havia vist mai.Plató combina perfectament amb els xiclets. Quina gràcia!

bajoqueta ha dit...

Sembla que és una broma això jajaja. No m'ho puc creure! Ja me diràs quin super és perquè als que jo vaig no hi ha ni un llibre :(

sànset i utnoa ha dit...

Com llegeixi això el senyor Abacus, es posarà nerviós...

*Sànset*

Anònim ha dit...

El fedre és lectura obligatòria d'escola, deu ser per a les mares.... Però és una bona notícia, que hi hagi llibres pertot, a veure si més gent pica i s'enganxa a aquest vici tan sa. Barcelona

Ma-Poc ha dit...

estrip: esperem-ho, seria deliciós!

P-CFACFSBC2V: No gens d'habitual. Per això em va sorprendre!

kweilan: és una possibilitat, tot s'ha de tenir en compte :)

Jesús: :)... Jovenet, Jovenet...

XeXu: Doncs concretament va ser un Bon Preu de Barcelona (o sigui que per a urgències filosòfiques no seria)... i fins aquí la informació :)

Assumpta: explicat! :)

kika: mmm... deixarem dit que és de Barcelona... Eren de la col·lecció d'edicions 62 de butxaca (no sé si tenien excedents!).

Carme: haha :) No em sona una sèrie sobre el Fedre...

òscar: ostres, doncs en el meu hi falten els cd!!! Hauré de reclamar... ;)

-assumpta-: hehe... ha quedar clar sense dir marques... :)

Pere: Ai sí! a les llibreries hauran de començar a vendre talls de pizza... ;)

Rita: La mateixa cadena on tenien el Fedre :)!

Mireia: haha... potser és per anar-nos distraient mentre fem cua... masteguem xiclets i llegim Plató...

bajoqueta: No és cap broma! és ben certa la cosa! Llàstima que no portava càmera per fer una foto...

sanset i utnoa: haha... podria ben ser!

Anònim/Barcelona: és un bon motiu... tot pot ser. Estic d'acord que és una bona cosa això dels llibres al súper, a veure si algú més s'hi enganxa (als llibres no amb els xiclets ;))