07 d’agost 2009

La mala dona

No volies caldo? Doncs dues tasses! O, adaptant la frase a un context més literari, no volies novel·la negra? doncs un altre llibre! 

La mala dona, de Marc Pastor, és un dels llibres que figuraven al meu apunt de Sant Jordi. Però, suposo que com a molts de vosaltres, a mi també em passa això d'anar acumulant llibres a la tauleta de nit i no llegir-los fins un bon temps després d'haver-los apilat. De fet, no tenia previst llegir aquest llibre just després de La dona de verd però, per casualitat, vaig escoltar una entrevista a l'autor (que podeu trobar al bloc L'Illa dels llibres) i me'n van venir ganes.

La novel·la ens explica la recerca, per part de dos inspectors de policia, de la persona responsable de diverses desaparicions de nens (sobretot fills de prostitutes que no s'atreveixen a denunciar els fets) a la Barcelona de principis de segle. El protagonista del llibre, Moisès Corvo, és un personatge clàssic de la novel·la negra: l'inspector una mica bevedor, d'idees fixes, amant de les dones i de bon cor. L'altre personatge clau del llibre és l'Enriqueta Martí, la mala dona, de la qual no us en diré res ja que és millor que sigueu vosaltres els que en descobriu la història.

La novel·la està narrada amb un gran ritme que fa que te l'acabis de seguida. A més, el narrador és un narrador prou especial (a l'estil de La lladre de llibres) i els personatges estan molt ben treballats, cadascun amb les seves particularitats. En resum, una bona novel·la per a l'estiu, que us pot agradar sense que us calgui ser un aficionat al gènere.

La foto de l'apunt ha sortit d'aquí.

7 comentaris:

Assumpta ha dit...

I seguint la mateixa teoria que faig fer servir per "La dona de verd", aquest, que creus que m'agradaria? jejeje... pobre, quins compromisos et poso!!

Jo en tinc a punt per començar un que no s'hi assembla gens però que em fa moltíssima il·lusió perquè ha estat un regal sorpresa d'una amiga que em va dir que m'enviava uns punts de llibre, i al mateix paquet em va posar un llibre!! :-)
"A peu pels camins de cendra", de Josep M. Espinàs :-)

zel ha dit...

Vinga, un altre cap a la tauleta, doncs...en tinc un fotimer que no me l'acabaré!!!

Ma-Poc ha dit...

Assumpta: mmm... sí que em poses en un compromís, sí. Aquest llibre és una mica més truculent, però té moments força bons...

Els regals sorpresa són els millors!!! Bona lectura!

zel: jeje... sí... les piles creixen ;)!

Assumpta ha dit...

Sí, ja sé que és un compromís, però no pateixis :-) Jo pregunto i sé que la resposta és difícil... així que agraeixo molt que ho intentis :-)

Amb el que m'has dit jo ja dedueixo que, dels dos, el que he de mirar d'aconseguir és el primer :-))

Moltes gràcies!! :-)

Jordi Milian ha dit...

gràcies per parlar de l'illa dels llibres

bajoqueta ha dit...

Jo també el vaig llegir perquè el vaig vore a "L'illa dels llibres" i em va cridar l'atenció :)

La mala dona, és un llibre esgarrifós de pensar que és cert la base de la història, però a mi em va agradar com Marc Pastor li va donar el seu toc irònic amb els personatges. El recomano també :)

Ma-Poc ha dit...

Assumpta: sí, hehe recomanar de forma personalitzada sempre és més difícil, però jo diria que pel que vas dir et pot agradar més l'altre (és per això del que diu la bajoqueta que és un llibre esgarrifós...) :)

Jordi Millan: De res, trobo que el bloc és molt bo i recomanable i m'agrada escoltar les entrevistes!

Bajoqueta: doncs estic completament d'acord amb tu. Hi ha un toc irònic al llibre molt ben trobat!