14 de setembre 2009

Ben asidratat

Després d'unes bones vacances, res millor que encetar una tornada a l'escola amb un apunt al bloc. Han estat tres setmanes d'inactivitat blocaire degut a la falta de connexió, així que els propers dies intentaré llegir aquells apunts dels vostres blocs que m'he anat perdent. D'altra banda, seguiré amb les Paraules, les Tirades de Boggle i la col·lecció de noms, però durant els últims dies de setembre també us oferiré pessics de les meves vacances i alguns comentaris de les lectures realitzades (menys de les previstes, com sempre).

D'entrada, us voldria parlar d'un neologisme d'avui que si heu anat a Astúries segur que heu sentit més d'un cop. Era un dia calurós i acabàvem de finalitzar un descens en canoa pel riu Sella. Mentre esperàvem el vehicle que ens havia de tornar al punt d'origen, un dels treballadors d'una de les empreses que gestionen aquesta activitat ens convidà a un got de sidra. Ens digué que després de l'exigència de la travessia (és un dir) calia sidratar-se. Aquesta contracció (a mig camí del lapsus intencionat) entre el substantiu sidra i el verb hidratar la sentírem després en alguns altres indrets d'Astúries. Fins i tot, existeix una marca de samarretes (Les Camisetes) que també juga amb el mot sidra i té una línia de samarretes amb el logotip Asidras.

En definitiva, els primers dies de vacances a Astúries ens serviren per asidratar-nos, entre d'altres coses. Aquí us deixo un parell més de fotografies (de la Ruta del Cares i de les canoes):


15 comentaris:

_NuNs_ ha dit...

bona la paraula aquesta de "sidratar-se", no l'havia sentit mai! Quan comences a barrejar paraules, pots obtenir-ne de noves tan bones com aquesta.

Angle ha dit...

Benvingut! Vaig visitar Astúries l'any passat. És una terra molt hermosa, de mar i de montanya. La ruta del Cares em va semblar preciosa. Mira tu per on em vaig sidratar més d'un cop sense jo saber-ho :)

bajoqueta ha dit...

Me n'alegro que haigues tornat sa i estalvi :) Espero que no amb molta sidra a la sang jajaja.

OOhhhh Asturies!! Jo vaig anar no fa molts anys i vaig quedar enamorada. De fet quan la senyora se trobe bé, tenim previst tornar-hi ens van quedar moltíssimes coses per vore. És tan diferent d'aquí tot... Jo quan vaig tornar trobava a faltar la sidra a cada cantonada i les vaques jajaja. I lo del Sella vam dir que ho fariem a la propera vegada... ja vorem que jo no ho veig clar :)

bajoqueta ha dit...

Ah i no vaig estar molts dies i la paraula no la vaig sentir la veritat. Encara que és normal, ja que aquella gent no tenen aigua, només tenen sidra! jajaja

kweilan ha dit...

Benvingut!!! Astúries m'encanta. Hi vaig estar un pont al maig i és una terra que m'agrada. Ben trobada aquesta paraula, que jo no vaig escoltar ni quan bevia la sidra tan bona que tenen allà.

Sergi ha dit...

Ben tornat! Ja veig que ho agafes amb moltes ganes, i que has passat uns dies fantàstics. No em sorprèn això del neologisme, és d'aquestes coses que apareixen i s'enganxen. És curiós i si aquí tinguéssim la cultura de la sidra, segur que ens animaríem a fer-lo servir.

Per cert, gràcies per la repassada de posts que has fet al Bona nit, uns comentaris que han estat mlt benvinguts.

Mireia ha dit...

Ben tornat. Ben trobada no, la parauleta.

estrip ha dit...

ben tornat!
mmm, m'agrada la sidra i potser més asidratar-me!

Carme Rosanas ha dit...

Sembla que tornes amb molts plans i bons propòsits! Ja es veu que les vacances han estat profitoses.

Assumpta ha dit...

hola!!

M'alegra moltíssim tornar-te a llegir :-))

Igual que en XeXu, jo també et dono les gràcies per haver passat a comentar per caseta meva :-)

No he estat a Asturies... però espero poder-hi anar algun dia. La paraula, molt divertida ;-))

JJMiracle ha dit...

Ja veig que has aprofitat bé les vacances!

Ma-Poc ha dit...

_Nuns_: I tant! barrejar paraules és una gran font de nous mots!

Angle: Gràcies per la benvinguda. Estic d'acord amb tu que la ruta del Cares és espectacular (i força exigent, també ;)). Sidratar-se a Astúries és pràcticament una obligació ;)!

bajoqueta: De sidra en sang només la necessària... ;) Doncs la propera vegada prova això del descens del Sella, es pot fer sense problemes! L'aigua la tenen quan plou, no?

kweilan: gràcies! A mi també em va semblar una molt bona terra!

Xexu: Gràcies! Segurament també el faríem servir aquí, aquest mot... Ahir em vaig passar la tarda fent repàs de posts antics que m'han passat per alt a les vacances, i el Bona nit és una parada obligada ;)

Mireia: Gràcies. Si, a mi em va resultar curiosa, si més no.

estrip: Quan vaig aprendre a servir i beure la sidra també em va agradar!!! ;)

Carme: Les tornades estan plenes de bons propòsits. Espero que durin! :)

Assumpta: Gràcies! I igual que a en Xexu, t'he de dir que el teu bloc també és un dels que tocava repassar ;)! Doncs si vas a Astúries, aprofita per usar la parauleta, jeje!

P-CFACSBC2V: I tant! Les he aprofitat al màxim! ;)

Rita ha dit...

Bentornat!!!

Molt bona la paraula. A mi també m'agrada molt Astúries, té uns paisatges fantàstics!
Petons!

Els del PiT ha dit...

Jo que creia que "asidratar-se" era precisament el contrari: no beure...

Coincidim en una cosa: També hem anat amb canoa aquest estiu, fins i tot la meva dona a companyada de la meva filla i cunyada van aconseguir enfonsar la seva soletes...
:-)

Ma-Poc ha dit...

Rita: Gràcies! I tant que té uns paisatges impressionants!

Els del PiT: Doncs ara que ho dius, seria no beure sidra, no? :) Nosaltres també vam patir un lleu accident de canoa... una pedra mal posada al mig del riu!;)