24 de març 2009

Les llibretes

Des de fa força temps acostumo a portar a la bossa (o a la bandolera) una petita llibreta que és molt útil. Algunes vegades hi anoto dates límit (sobretot pels tràmits burocràtics o els viatges); d'altres, adreces o telèfons que em passen, o trobo, i que necessito; també és útil per a apuntar-hi títols de llibres que veig en alguna llibreria i que penso que algun cop hauré de llegir. A més d'aquestes qüestions més funcionals, la llibreta també em fa servei per a escriure aquelles paraules que vaig trobant per aquí i per allà i que em criden l'atenció. I no només paraules, sinó també frases, noms estranys... I idees per fer algun apunt o relat, és clar.

En aquests moments tinc dues llibretes: una d'anelles i quadrets i l'altra ratllada i amb una goma que fa les funcions de tanca. Certament, no tenen cap ordre intern. Hi ha alguns fulls que tenen moltes coses anotades i d'altres (per allà al mig) que estan completament en blanc. A mi m'agrada pensar que és un caos organitzat.

Un parell de curiositats finals. Primera: tot i que les llibretes encara tenen molts fulls per encetar, no sé com ho faig però les tinc farcides de papers solts arrencats d'altres llocs. Segona: tot i que sempre tinc cura d'agafar la llibreta quan canvio de bossa, bandolera o motxilla, sovint m'adono, quan em disposo a anotar alguna cosa, que amb les presses m'he oblidat el bolígraf a casa.

13 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Jo també porto sempre llibreta i boli, un dia em vaig adonar que en portava 10 a la bossa! per no trobar-me sense... l'agafo sense mirar si ja en porto...

kweilan ha dit...

Donc ja en teniu una altra que pertany al club de les llibretes. Jo en porto una petiteta d'anelles.

Assumpta ha dit...

El meu marit també sempre va amb les seves llibretetes i també en té de les d'espiral i de les de la goma aquesta (les Moleskine) que són més cares queeeee... uffff a vegades n'hi cauen com a regal de sant o aniversari, perquè una cosa és una llibreteta de 2o 3 Euros i una altre és que aquestes valen... jo què sé!! 12 o 13.. o més... però ell diu que s'hi escriu molt bé :-))

Jo l'altre dia era a la Biblioteca llegint un llibre amb molts personatges (crec que ja en porto més de setanta) i quan trec la llibreta on m'els apunto, també em vaig adonar que no duia boli... Havia canviat de bossa!! i a l'altre bossa potser n'hi portava sis o set!!!

Mireia ha dit...

Això dels papers petits solts a mi també em passa, i després , clar, en tens un munt i no saps on has apuntat cada cosa!!!

sargantana ha dit...

ostres..ostres..ostres...sembleu jo...jajajaj em pasa lo de la llibreteta amb la goma,lo del boli, jajaj si es que som parits igual!!i lo dels paparetets!! aqui segur que us guanyo
amb rao despres no hi ha qui porti el bolso.tots peten de les anses.jajajaja
no se qui de les revistes del cor hi portaba una rajola..no cal!!
;) sargantana

Els del PiT ha dit...

A banda de dur una llibreta amb tanca de goma i gometa per introduir el boli, per cert caríssima perquè anava en un "pack" (on no em descomptaren ni l'agenda que no em calia), acostumo a enregistrar les idees al mòbil.
Sergi

Unknown ha dit...

Jo també porto llibreta amb goma i no porto boli... porto ploma. És un petit luxe al qual em vaig aficionar quan era adolescent i especialment per pendre apunts a la universitat (tenia la idea que ana va més ràpid). Després vaig perdre l'afició. I ara fa uns anys, l'he recuperada.
I anoto mil cosetes desendreçades. I també em serveix, la llibreta per deixar la meva filla entretinguda (amb un boli, aquest cop) quan estem a un trajecte avorrit i bé esperant a l'avantsala del metge...

Ma-Poc ha dit...

Carme: 10 bolis a la bossa! Això sí que és ser previsora :).

kweilan: veig que som molts els d'aquest club...

Assumpta: confirmo que aquestes llibretes que comentes són molt cares però també confirmo que s'hi escriu molt bé :) És frustrant quan et trobes sense boli, oi?

Mireia: per què deu ser això dels papers solts? Jo m'ho pregunto sovint...

Sargantana: en aquest aspecte ens assemblem tots molt (no en el de la rajola sinó en el de la llibreta, bolis i fulls separats :) )

Sergi: aquesta llibreta amb boli incorporat deu ser molt útil. Iaxò del mòbil és una bona idea per quan no tenim tinta :)!

Eulàlia: Ostres les plomes! Jo recordo que les utilitzava sovint a l'institut però amb els anys em vaig tornar més de boli... Però és una bona recuperació :)

bajoqueta ha dit...

Jo sempre porto una a sobre també. I per casa ne tinc un munt per anar apuntant coses. La veritat és que no podria viure sense elles. I sense lo munt de merda que porto pel bolso :)

_NuNs_ ha dit...

que bo! jo també vaig amb dues llibretes pel món i sempre procuro portar bolígraf (sí, he passat pel frustrant moment en el que he d'anotar alguna cosa i el bolígraf no és amb mi). Una fa les funcions més d'agenda i de recollidor de papers, horaris, més papers que vaig recollint... i l'altra és més per a curiositats o simplement parres del moment.

em fa molta gràcia veure que hi ha més gent que carreteja llibretes (en plural) amunt i avall :)

Ma-Poc ha dit...

Bajoqueta: hehe, és fa difícil viure sense les nostres llibretes, oi?

NuNs: A mi també m'ha fet gràcia descobrir que hi ha tanta gent que també porteu llibretes, hi adjunteu fulls, us oblideu dels bolis... Fa sentir acompanyat :)!

Mireia ha dit...

ja veig que el tema llibretes és generalitzat. Jo també en porto una de petita i uns quants bolis. La Kweilan parla del bolso,; això és massa llarg d'explicar de tant ple com va, dóna per un post o dos

Ma-Poc ha dit...

Mireia: I tant que això dels bolsos pot donar per més d'un apunt. Estaré atent per si decideixes fer-ne una saga :)