26 de juny 2009

Londres

Londres és un recull de sis articles que Virgina Woolf va escriure entre els anys 1931 i 1932 a la revista Good Housekeeping. Els textos versen sobre certs aspectes de la ciutat i alguns punts emblemàtics, com Oxford Street, els molls de Londres i els seus magatzems, l'abadia de Westminster o la Cambra dels Comuns. Però a més d'aquests centres neuràlgics de la ciutat, hi ha altres protagonistes més personals i humans, com la senyora Crowe i la seva hora del te. Els articles foren escrits de manera molt descriptiva i, tot i que el pas del temps ha fet canviar (i molt) la ciutat, hom pot delectar-se en les vivències del Londres antic, del Londres premodern. El llibre és, doncs, una petita perla (i petita en el sentit més ampli ja que l'edició catalana, amb una correcta traducció d'Eduard Castanyo, només conté 77 pàgines), per empassar-se a l'avió, camí (o al cel) de Londres, i així prendre consciència d'una part de la història (força personal, tot s'ha de dir) de la capital anglesa.

La imatge de l'apunt d'avui l'he obtingut del lloc web de la llibreria Ona.

9 comentaris:

kweilan ha dit...

La Virgínia Woolf és una de les meues ecriptores preferides. He passejat per Bloomsbury buscant el seu esperit. Bon viatge i una lectura fantàstica per voltar per Londres.

bajoqueta ha dit...

Ai que he deixat un comentari i s'ha penjat i no s'ha quedat.

Deia, que no conec este llibre de Virginia Woolf, i tampoc Londres. Així que si puc el busco i podré llegir la visió que tenia ella de la ciutat :)

Rita ha dit...

Fa temps que el tinc, però a mig llegir. A vegades em passa que deixo llibres a mitges. El repesco de seguida...
Gràcies per fer-me'l retrobar! :-)

Mireia ha dit...

Només 77 pàgines... mh!!!, pot ser una de les noves adquisicions. Merci

Ma-Poc ha dit...

Kweilan: Gràcies. A mi també m'agrada, la Virgina Woolf...

bajoqueta: el llibre és un recull d'articles i potser per això no és tan conegut com altres textos de l'autora. Pel que fa a Londres, és una ciutat magnífica.

Rita: De res ;)! Sí, a mi també em passa sovint això de tenir llibres a meitat i no saps per què...

Mireia: hehe... la veritat és que es llegeix en un no res :)!

zel ha dit...

Virgínia Wolf m'agrada, em retorna a quelcom conegut i no sé defirnir-ho, però és així...

Ma-Poc ha dit...

zel: sí, és una gran autora...

Els del PiT ha dit...

Aquest me l'apunto, eh? Potser per les petites pauses de la primera part d'Un món sense fi en versió castellana que he començat a llegir.
;-)

Ma-Poc ha dit...

Els del PiT: Suposo que amb una pausa te'l podries llegir ben bé ;)!