21 de març 2010

Invisible

Fa uns mesos ja vaig esmentar la meva devoció per Paul Auster. Era un escriptor que m'agradava molt i que encara em fa el pes. Tot i això, en els darrers anys he llegit força crítiques literàries que ressaltaven negativament una certa repetició o, si eren més curosos en la descripció dels suposats defectes, una certa repetició d'alguns elements de la seva obra. A saber: una fortuna que arriba de froma inesperada, una influència de l'atzar per sobre del que és habitual, un personatge jove que es contraposa a un de més gran, una història dins de la història, etc. Fins i tot es va arribar a escriure que Auster ja no produïa res d'interessant. Doncs bé, he de dir que la nova novel·la de l'escriptor nord-americà (Invisible) em sembla un dels millors llibres que he llegit recentment.

La història atrapa des de la primera línia i està estructurada en capítols ben definits i escrits en primera, segona i tercera persona. Per primera vegada, no diré res més sobre el llibre, millor que cada lector el descobreixi per si mateix. Jo el vaig llegir en una sala d'espera, de forma compulsiva, sense poder-lo deixar anar.

10 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Doncs mira, me'n fas venir ganes... potser m'engrescaré a repetir Auster, que fa molt temps que no llegeixo.

No cal anar a una sala d'espera, oi? :) És que si m'enganxa molt igual no sento ni quan em criden pel nom, que jo quan em concentro, em concentro...

Bona setmana Ma-Poc

Jordi Guerola ha dit...

M`acabe de llegir "Brookyn Folies" i m`ha agradat molt, apunte la teua recomanació per a la pròxima de Auster.

BITLLET DE TORNADA ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu! A mi també m'ha agradat molt Invisible i penso que és un molt bon llibre!

zel ha dit...

Al sac, doncs, a mi també m'agrada molt!

Assumpta ha dit...

Doncs això que dius primer és el que li va passar al meu marit, en va llegir un, dos, tres... i va començar a baixar el ritme, fins que va dir que tots li resultaven massa semblants.

M'alegro que aquest darrer t'hagi agradat tant :-))

Sergi ha dit...

Hauré d'acabar donant una oportunitat a aquest home. Vols creure que no n'he llegit res? Seria hora, la fama que ha assolit deu ser per alguna cosa. I ja és normal que els escriptors es repeteixin una mica, no?

kweilan ha dit...

Em va agradar més Brooklyn Follies.

Unknown ha dit...

A mi també m'agrada Auster.
Si tens molta producció, com a autor, és inevitable tenir irregularitats en l'obra.
M'apunto la recomanació -tot i que ja estava ala llista-.

Rita ha dit...

Jo també en prenc nota.

MaredeDéu quina llista! ;-)

bajoqueta ha dit...

Millor no dir-ne res i descobrir la història, estic amb tu. A mi també em va agradar :)