26 d’agost 2010

Lectura a la platja

Quan arriba l’estiu, la platja esdevé una sala de lectura improvisada. Sota l’empara del para-sol i amb la remor del mar o els crits de la gent de fons (tot depèn de la sort i la zona) s’han llegit moltes pàgines. Hi ha gent que a la sorra prefereix llegir llibres estil best seller (gruixuts per tenir-ne per molts dies i lleugers per no haver de trencar-se el cap a 35 graus, temperatura d'ebullició de qualsevol cervell humà). D’altres porten clàssics. Molts, s’entretenen amb diaris i revistes. I, alguns, porten el proper llibre de la seva llista de pendents. La varietat literària és, doncs, molt àmplia a la platja, només cal fixar-s'hi.

 

Jo era dels que, a la platja, portava el primer llibre que trobava, per ser devorat sobre la tovallola. Aquest any, però, aprofitant que disposo del lector digital de llibres m’he pogut endur una biblioteca sencera. És un plaer, quan vas a la platja però sobretot quan has de fer un viatge llarg, poder portar molt més que els quatre o cinc llibres habituals i poder disposar, així, de grans possibilitats de tria en cada moment. Ja no em cal pensar mentre preparo la maleta què em vindrà de gust llegir quan sigui en tal o en tal altre destí turístic. Senzillament, m’enduc tota la biblioteca de casa i en funció de les ganes del moment en trio un o altre. A la platja, aquest any m’he decantat per L’últim Dickens de Matthew Pearl (tipus best seller d’intriga), La mort a Venècia de Thomas Mann (clàssic) i Un tranvía en SP d'Unai Elorriaga (el primer de la meva llista de pendents). Variats, com podeu comprovar.

 

I vosaltres, quin tipus de llibre us agrada llegir sobre la sorra?


8 comentaris:

Mireia ha dit...

No trio mai un llibre especial per llegir a la platja. Sóc d'un sol llibre a la vegada i m'emporto el que estigui llegint en aquell moment.
Si que faig una tria especial si he d'anar de viatge en avió: de butxaca, que no sigui molt omplicat i la quantitat de pàgines depen una mica de la durada del vol.

Aquest any em vaig equivocar. Vaig triar-ne un de l'Eduard Marquez i encara hem quedava més de mitjà hora de vol i ja l'havia acabat. A més era un llibre dels que em fan plorar i apa llagrimeta avall al mig de l'avió. :(

Sergi ha dit...

Aquest post estava cantat. Hagués apostat diners a que el proper post, després de la reentrada, aniria dels llibres que has llegit en el període d'absència blogaire. Bé, ha estat més acotat, però no m'he equivocat de gaire!

A mi sobre la sorra no m'agrada posar-hi ni els peus, per tant, a la platja no hi llegeixo, ni tampoc faig acte de presència. Prova una altra localització de lectura i en tornem a parlar.

kweilan ha dit...

M'encanta llegir novel.la policíaca.

Carme Rosanas ha dit...

Jo no llegeixo gaire a la platja, hi vaig molt poca estona, una remulladeta abans que arribi gent a dojo i després cap a esmorzar, llegeixo a casa o a sota d'un pi.

Assumpta ha dit...

La pregunta va en sentit literal? :-)

Perquè llavors et diria que "sobre la sorra, res de res"... és que em fa molt de fàstic ja posar-m'hi jo mateixa... no vull ni pensar que, en cas hipotètic (gairebé impossible) que jo anés a la platja, en que agafés un llibre i, en tornar, hi hagués sorra o alguna taca de crema protectora... ecsss

De veritat, és que sóc així de maniàtica :-)

Mireia ha dit...

Em passa com a l'altra Mireia, m'emporto el que estic llegint en aquell moment, no tinc "lectures especials de platja".
La diferència és que jo sí que acostumo a portar 2 o 3 lectures alhora!

Jesús M. Tibau ha dit...

normalment no trio els llibres segons el lloc on els llegiré. Simplement sempre porto al damunt el llibre que estic llegin al moment

bajoqueta ha dit...

Ai que pensava que ja no tornaries snif snif...

Ui jo me poso nerviosa quan he d'anar a la platja i no sé quin agafar.

Normalment un que tingue un tamany entre mig, ja que normalment anem caminant. I algun que no sigue molt nou sinó em fa pena per si el banyo sense voler o per la sorra.

Un gran luxe poder emportar-te un munt :)