16 de gener 2009

El col·leccionista de noms

Gairebé tothom, en un moment o altre de la seva vida, ha col·leccionat alguna cosa: cromos de jugadors de futbol o d'alguna sèrie de dibuixos animats, cartes tipus Magic, segells, targetes de telèfon (un tipus de col·lecció en perill d'extinció des de l'aparició dels telèfons mòbils...), fotocòpies de Bola de Drac, figuretes, taps d'ampolles de cava, etc. Hi ha col·leccions més originals que d'altres i també col·leccionistes més metòdics i persistents que d'altres.

I jo no m'he pogut escapar d'aquesta voràgine col·leccionista i també he col·leccionat i col·lecciono. Concretament, la meva és una col·lecció de noms. Pots sonar estrany però és així: col·lecciono noms de persones. Però no noms qualssevol, sinó noms estranys, poc habituals i, probablement, en perill d'extinció. L'altra característica de la meva col·lecció és que cal que aquests noms m'arribin per alguna banda. És a dir, cal que hagi conegut algú que s'anomeni de tal manera, o que sigui el nom d'algun personatge literari o que algun amic meu conegui algú amb un nom estrany. En aquest bloc us mostraré de forma periòdica alguns dels elements de la meva col·lecció.

6 comentaris:

Anna ha dit...

una col·lecció prou interessant! L'aniré seguint ;)

T'ofereixo dos noms -un masculí i un femení- per si els vols afegir a llista. Són de persones que he conegut, tots dos anaven a la meva classe a la carrera i de tots dos n'hi ha menys de 4 a Catalunya: Villalba i Amarant.

Ma-Poc ha dit...

Gràcies Anna i benvinguda al bloc! Afegeixo els noms a la meva col·lecció (segurament més endavant en faré un post). El d'Amarant el coneixia però no el de Villalba (l'havia sentit de cognom). Salutacions ;)!!

sargantana ha dit...

dons amb mi en venia una a cole que la pobre es deia condom...no vegis pobre nena, li tocaba sempre el rebre...jejejej

Ma-Poc ha dit...

Ostres... hi ha pares amb mala idea ;)!

Anònim ha dit...

Bé, hi ha poblacions especialitzades en això de col·leccionar noms, mira per exemple http://www.huertaderey.com/varios/nombres/ (una de les meves webs de culte). Barcelona

Joan ha dit...

Coneixes algun Jarlac?