25 de gener 2009

Els homes que...

Ara fa uns dies vaig enumerar els llibres que m'havien portat els Reis i vaig comentar que, a mesura que els anés llegint, els comentaria al bloc. Doncs bé, el primer a caure va ser Els homes que no estimaven les dones de Stieg Larsson (editorial Columna); però fins ara no havia trobat el moment per escriure quatre ratlles sobre el llibre. Després de l'èxit de ventes que ha suposat aquest títol i de la gran quantitat de ressenyes que circulen arreu, poca cosa puc afegir. Aquí teniu el resum que ofereix l'editorial.

Personalment, he trobat que és un bon llibre de misteri, amb unes magnífiques primera i segona parts però amb una quarta part per sota les expectatives. I és que, si bé el misteri inicial és d'allò més captivador, la resolució final no em sembla a l'alçada. Massa retorçat tot plegat. Tot i això, és un llibre que enganxa des de les primeres pàgines (de fet, me'l vaig llegir en unes poques nits, forçant l'insomni ;)). Els personatges estan ben definits i la narració flueix sense dificultats. En definitiva, el més probable és que em compri la segona part, i esperi la tercera i la quarta!

3 comentaris:

sargantana ha dit...

enganxa eh?? a casa hi habien copets per llegirlo...i per la segona part igual...
es una trilogia. i l'escritor es va morir despres d'entregarla osigui que sera dificil una quarta.
aviam si me la deixen de una vegada!!!
bona nittttt!!
sargantana ;)

Ma-Poc ha dit...

Hola sargantana i benvinguda! Sí que enganxa sí, a veure si llegeixo la segona part aviat. Això de la quarta part ho deia perquè fa uns dies vaig llegir en un diari que havien trobat un manuscrit en què estava treballant l'autor abans de morir...

Els del PiT ha dit...

Bé jo anava adir el mateix que sargantana, però millor em callo. (O millor em faig el "xulu" dient que ja ho sabia això del manuscrit?) No cola, oi?