02 de febrer 2009

La premsa de la sang


Ja fa dies vaig iniciar una espècie de secció del bloc que volia reunir neologismes encara no acceptats que anés trobant arreu. Doncs bé, en aquest article d'Isabel-Clara Simó hi apareix un nou terme que em va fer bastant el pes: la premsa de la sang. Tot i que l'article no va d'això, aquesta paraula vol substituir la de premsa del cor ("la sang bombeja el cor, no?" cito literal), terme molt més càndid i allunyat del que, a vegades, acostuma a ser aquest tipus de premsa.

No cal ser un fan del concepte per veure que la premsa del cor (de la sang!) està degenerant a un sang i fetge on, més que els afers del cor, allò que es mostra és tot tipus de desgràcies, traïcions, enganys o banyes alienes. És cert que aquestes revistes (o programes de televisió) també mostren actes festius i alegres de gent semifamosa (o famosos professionals, una espècie prou curiosa). Però en general, sembla que ha de vendre més allò del sr. X se n'ha anat al llit amb la sra. Y, tenint en compte que el sr. X i la sra. R portaven tres anys junts i que la sra. Y fa dos mesos era el sr. D... No és que sempre hi hagi aquest tipus de carnisseria emocional (tot i que sobretot alguns programes de televisió viuen d'exposar públicament tota la sang que fan dels seus convidats), però ja que a vegades hi és, crec que el nou terme pot tenir una vida més o menys exitosa.

(Navegant per internet he trobat la imatge del post, concretament en aquest lloc web).

5 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

i sovint són de la mala sang

assumpta ha dit...

Potser sí que així es defineix molt millor !
Si alguna cosa no semblen tenir aquesta mena de "personatges-escombraria", justament és cor.

Els del PiT ha dit...

La meva dona de vegades veu el corazón de noséquè i jo, quan surt algú li pregunto: Qui és aquest o aquesta? Sovint no en té ni idea, però s'ho mira. Clar que aquest programa no és això que dius de merders i crec que et refereixes a d'altres més fastigosos que a casa no entren perquè són "Premsa Gore" com li dic jo.

jomateixa ha dit...

Hola,avui t'he descobert i ja em tens enganxada, ens anirem "veient"...

Ma-Poc ha dit...

Jesús: tens tota la raó.

Assumpta: Benvinguda. Sí, sovint els falta cor i els sobra sang!

Sergi: és veritat que hi ha diversos nivells d'aquest tipus de programa. Per cert, això de la premsa gore ho trobo encertadíssim :)

Jomateixa (o tu mateixa :)): Benvinguda per aquí. Ja ens anirem visitant!