15 de febrer 2009

Àrea de servei

L'Anna és una guàrdia de seguretat (que prèviament havia treballat com a infermera en una ONG a l'Àfrica) que decideix deixar la seva parella i la casa que comparteixen. Un company de feina li deixa una autocaravana que esdevé temporalment casa seva. El llibre ens explica aquesta nova vida que s'obre davant la protagonista i la relació que manté amb en Giró, un pacient del centre on l'Anna fa de guàrdia de seguretat.

Àrea de servei, de Lluís-Anton Baulenas és una novel·la desigual (que ja havia esmentat al bloc de forma força tangencial). Està ben narrada i plena de personatges extravagants però majoritàriament difusos, bastant plans. Només la protagonista té personalitat pròpia. La història hagués donat per a un bon conte, però convertida en novel·la resulta allargassada i, en alguns fragments, un pèl pesada.

Abans de llegir aquest llibre havia llegit altres novel·les de l'autor: Per un sac d'ossos (emocionant), Noms a la sorra (captivadora i suggerent) i La felicitat (gairebé perfecta); novel·les molt per sobre d'Àrea de servei. Potser per les expectatives creades, m'he quedat amb aquesta sensació de mig decepció...

5 comentaris:

Els del PiT ha dit...

Interessant conclusió la que n'extreus. Si haig de llegir alguna cosa d'ell començaria per... La felicitat possiblement.
;-)

Carme Rosanas ha dit...

No he llegit res de Baulenas, gràcies pels teus comentaris.

Ma-Poc ha dit...

Sergi: Sí, començar per 'La felicita' és una bona opció. A mi em va agradar molt el llibre.

Carme: De res. Si en llegeixes algun ja comentaràs què tal.

Anònim ha dit...

Jo he llegit "Per un sac d'ossos" i, encara que globalment puc dir que em va agradar, em va deixar la sensació de final precipitat, una mica com si en un moment determinat l'autor se n'hagués cansat d'escriure, o fins i tot del personatge, i haués decidit acabar per la via ràpida.

Ma-Poc ha dit...

Hola Antoni i benvingut! És interessant això que comentes ja que jo he tingut una sensació similar en llegir 'Àrea de servei'. Gràcies pel comentari :)!