17 de maig 2009

El viatger de guix (108è joc literari de 'Tens un racó...')

Com cada mes, el bloc Tens un racó dalt del món ens proposa un joc literari que consisteix en fer un breu text a partir d'una imatge. En aquest cas, la imatge és la següent:

I ara relat que us proposo:

Arriba a casa i la mare del Joel només necessita una llambregada per copsar la petita desgràcia domèstica. Sobre el moble del rebedor reposa el cadàver mutilat d'una de les dues figuretes decoratives. S'ha trencat en bocins. Vora les despulles de guix troba una nota: "He decidit marxar a veure món. Signat: la figura del rebedor". Abans que la dona tingui temps a dir res, el Joel se li acosta per donar explicacions:

- Hola mama, resulta que estava fent deures i la figureta m'ha dit "Ep Joel! Marxo a fer una volta!" i de cop ha saltat del moble i patapam i s'ha trencat i jo que la recullo i veig la nota i penso que millor la vegis tu i...

La mare mira fixament els ulls glaucs del seu fill i no hi percep cap rastre de malícia, cap voluntat d'engany. Més i tot, li sembla entreveure que hi aflora una petita espurna d'enginy, una mirada que és la porta cap a un cervell imaginatiu. Hi ha un vinclament en el somriure del nen mentre la mare encara no reacciona. Ha quedat gratament sorpresa amb la història que ha forjat el Joel. Acarona els cabells del nen i li diu que potser l'altra figura tindrà més sort el dia que vulgui marxar de viatge

9 comentaris:

kweilan ha dit...

Una bonica història!

Assumpta ha dit...

Jo demanaria la pericial cal·ligràfica de la nota, eh? jejeje

Descubrir en el fill un cervell amb enginy i imaginatiu ha de fer una il·lusió molt gran, tot i que... aaaai, què bones què son les marees!! :-))

M'ha agradat molt el detall dels ulls glaucs!! :-)

Jesús M. Tibau ha dit...

moltes gràcies per la teva participació!

Ma-Poc ha dit...

Kweilan: Moltes gràcies!

Assumpta: hehe, crec que la pericial no serà necessària en aquest cas :)! Sobre els ulls glaucs, he aprofitat que em vas enllaçar la cançó ;)!

Jesús: De res, un plaer com sempre!

bajoqueta ha dit...

Veus què bé saber paraules noves? Així les has pogut utilitzar :)

Qui no s'ha inventat una història tant rocambolesca com esta alguna vegada? :):):)

Els del PiT ha dit...

Llegint aquest relat, juraria que parles del meu fill Joel, d'ulls glaucs i gran facil·litat per a trencar coses.
;-)

Ma-Poc ha dit...

bajoqueta: és que vaig pensar que ja que havia fet el post sobre els ulls glaucs estaria bé utilitzar la paraula en algun conte. Suposo que tots, en algun moment o un altre, hem intentat excusar-nos amb alguna idea rocambolesca.

Els del PiT: Doncs ha estat una casualitat, això del Joel. Ara que ho dius, sí que em sona d'haver llegit en algun dels teus apunts que el teu fill es deia Joel, però el conte en principi no estava basat en fet reals ;)

Mireia ha dit...

la figureta vol veure món! molt bó. Això només se li deu poder ocorre a gent amb ulls de colors especials

Ma-Poc ha dit...

Mireia: hehe gràcies! :)